Kategorie receptů
- Autor: KacabaZ
- Doba přípravy (min.): 20
- Uživatelský recept
- Porce: 10.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mouka pšeničná hladká | 120 |
Mléko polotučné průměr | 400 |
Máslo | 10 |
Vejce celá průměr | 110 |
Oleje (všechny druhy) | 5 |
Dochucovadla:
skořice
Energetická hodnota celkem: 3700 kJ
Bílkoviny (g): 40,
Tuky (g): 33,
Sacharidy (g): 105,
SAFA (g): 14,
Cukry (g): 18,
Vláknina (g): 10,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 370 kJ
Bílkoviny (g): 4, Tuky (g): 3.3, Sacharidy (g): 10.5, SAFA (g): 1.4, Cukry (g): 1.8, Vláknina (g): 1, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
Rozšlehat dvě vejce, přidat mléko, potom postupně zašlehat mouku a skořici. nechat 20 min stát, pak zašlehat rozehřáté máslo. Smažit na nepřilnavé pánvi, olejem jen vytřít mašlovačkou. Dobré jsou s ricottou smíchanou s trochou džemu.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.